HØSTTUR TIL GAMMELTUNET HANSHUS, SOKNEDAL – onsdag 8. september 2021

  • Fra Vikhammer Samfunnshus kl 1100, påstigning videre etter avtale
  • Ankomst Gammeltunet, dagens hovedstopp ca. kl 1230
  • Retur til Vikhammer ca. kl 1700.

Trollbuss arrangerer dagstur med historisk sus, til Gammeltunet Hanshus – et gårdstun bestående av åtte gamle tømmerbygninger som daterer helt tilbake til 1100-tallet. 

Gården er fredet som nasjonalt kulturminne, og Toppen Beck med NRK-serien «Herskapelig», lagde program herfra i 2000. Nå har NRK nylig vært her igjen og det vil komme et innslag på Norge Rundt i løpet av høsten.  Gammeltunet har også blitt tildelt Olavsrosa – Norges fremste kvalitetsmerke for opplevelser basert på kulturarven.

Vi får omvisning og kortreist lunsj med historie i alle vegger, i en helt spesiell atmosfære.

På vei tilbake tar vi en beinstrekk på Støren, og vi har tid til å besøke Gaula Natursenter. Her finner vi en flott utstilling om livet i og langs Gaula, med over 60 forskjellige vilt-arter, utstilt i sitt rette element. Det er også en egen historisk avdeling med historie og fiskeutstyr fra laksefisket i Gaula i riktig gamle dager.

«Børs Basar» ligger også her – en spennende og annerledes gavebutikk, med et spennende varespekter med produkter man ikke finner overalt, og gjerne varer med kvalitets-stempel – et lite skattekammer med bl.a. lokalproduserte varer både i håndverk og kortreist mat. I nabobygget finner man bakeriet, hvor du kan kjøpe med deg noe godt hjem, nemlig Børs Wienerbrød.

Etterpå tar vi E6 strake veien hjemover, og vi håper alle har hatt en innholdsrik tur!

PRIS KR 850,- som inkluderer

  • Transport i komfortabel minibuss
  • Guiding og servering av kaffe/lefse underveis
  • Omvisning på Gammeltunet
  • 2-retters lunsj med dessert og kaffe

Påmelding innen 4. september til mobil 48 28 02 66 eller post@trollbuss.no

Betaling med Vipps til 588265, eventuelt kontanter, på selve turdagen.

Vennligst gi beskjed om evt. allergier.

VELKOMMEN!

Koronatiltak: Redusert antall passasjerer for å holde avstand, god rengjøring og hygienetiltak om bord. Kontrollert av- og påstigning for å unngå trengsel. Ta med munnbind, kan være nødvendig enkelte steder på turen.

Comments are closed.