Med Trollbuss i Christian Thams fotspor – 7. august 2021

Lørdag 7. august 2021
Avreise Hommelvik stasjon kl 1000, Vikhammer samfunnshus kl 1015,
Trondheim sentralstasjon kl 1030, annen påstigning avtales.
Retur til Vikhammer, ca kl 1800

Christian Thams var en mangfoldig herremann; arkitekt, diplomat, industri- og forretningsmann, storviltjeger i Afrika og en mann med store vyer!  Vi følger i Thams fotspor og besøker noen av stedene han har satt sitt preg på.

I vogner fra 1908 reiser vi med Thamshavnbanen fra Bårdshaug til Løkken Verk, gjennom et variert landskap med skog og jordbruksområder, hvor vi følger lakseelva Orkla. Turen tar i underkant av en time. Mulighet for å kjøpe kaffe, sjokolade brus og suvenirer på toget.

Vel framme på Løkken møter vi bussen og drar direkte opp til Gammelgruva, hvor vi blir med på en omvisning. Her får vi høre om den 333 år lange gruvedrifta – på godt og vondt. Inne i fjellet er det gruveganger og store haller, utrolige fargespill og lukter, noe som gjør det til en spennende opplevelse.  Gammelgruva benyttes også til konserter og andre kulturarrangement. Husk gode sko og jakke, det er kjølig i gruva, 10-14 grader. Turen er ca. 800 m.

Etter en minneverdig opplevelse i gruva, serveres tidlig middag på Bergmannskroa, ca. kl 1400, midt i sentrum. Det blir også litt tid til å se seg rundt i området, som blant annet huser deler av Orkla Industrimuseum.

På returen tar vi oss tid til en omvisning i Thamspaviljongen, også kjent som «The Norway Building», Norges bidrag til verdens-utstillingen i Chicago i 1893. Paviljongen ble produsert etter «ferdighusmetoden», som M.Thams & Co på Orkanger var pionerer for, og fraktet til Amerika med skip som la ut fra Orkedalsøren. Dette var starten på en eventyrlig reise for paviljongen, som etter 123 år i USA kom tilbake til Orkanger ved hjelp av ildsjelene bak «Prosjekt Heimatt».

Pris kr 1250,- som inkluderer:

  • Transport i komfortabel minibuss, kaffe/lefse underveis
  • Guide på hele turen
  • Billett på Thamshavnbanen én vei, bussen tilbake
  • Omvisning i Gammelgruva
  • Middag med kaffe og kake på Bergmannskroa
  • Omvisning i Thamspaviljongen på Bårdshaug – the Norway Building

Påmelding på telefon 48 28 02 66 eller til post@trollbuss.no

Betaling med Vipps til 588265 på selve turdagen.
Faktura kan evt. avtales.

VELKOMMEN!

Påmeldingsfrist 2. august 2021

Comments are closed.