Horg Bygdatun og landskapet på Foss

Sommerkveld med Trollbuss 2. juni 2021UTSATT PGA COVID 19 – SETTES OPP PÅ ET SEINERE TIDSPUNKT

Horg Bygdatun og landskapet på Foss

Start kl 1700 fra Vikhammer samfunnshus, videre påstigning mot Trondheim etter avtale. Retur til Vikhammer ca. kl 2200

For andre gang skal vi besøke arkeolog og kjentmann Kjell André Brevik sitt rike i Melhus kommune, og utforske området rundt Horg Bygdatun på Foss.

Vi kjører E6 sørover til Hovin, hvor vi inviterer til en ca. 5 km lang vandring langs den innholdsrike natur- og kulturstien som starter ved friluftsmuseet. Her er vi midt i hjertet av et vakkert kulturlandskap som i de senere år har blitt særlig kjent for flere tankevekkende funn fra bronsealder og eldre jernalder.

Et bilde som inneholder gress, tre, utendørs, hus

Automatisk generert beskrivelse

Med Kjell André Brevik som vegviser blir vi bedre kjent med området og får se både helleristnings-felt fra bronsealder og ei uvanlig rik grav fra romertid, samt en rekke utmarkskulturminner knyttet til fangst og skogsdrift. Området kan også skilte med en av de største konglomeratveggene i Nord-Europa!

Vi starter med en matbit og drikke på museumsområdet før selve vandringen, som tar ca. tre timer. Underveis blir det en rastepause med kaffe og lefse, og det er lurt å ta med sitteunderlag og kanskje litt ekstra klær.

Pris kr 550,- som inkluderer:

  • Transport
  • Vandring med guide
  • Servering før vandring (wraps og drikke)
  • Kaffe og lefse til kaffestopp på vandringen

Påmelding:

Pr e-post til post@trollbuss.no eller mobil 48 28 02 66 – innen 28. mai. Betaling: Vipps eller kontant, betales på turen

Vi følger til enhver tid gjeldende smittevernregler og har blant annet redusert antall i bussen, maks. 10.

Comments are closed.